Laulab nagu Leonard Cohen

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Jabob (Mikael Persbrandt) esineb üle pika aja Taani publiku ees.
Thomas Jabob (Mikael Persbrandt) esineb üle pika aja Taani publiku ees. Foto: Kaader filmist

«Keegi, keda sa armastad», režissöör Pernille Fischer Christensen (Taani)

4/5

Kahju, et Mikael Persbrandtiga nõnda läks, et ta ennast Tallinnas hotellituppa sulges ja sealt väljumast keeldus, nagu PÖFF meile kujundlikult vahendas. Väga oleks tahtnud talt küsida, kuidas ta järsku nagu Leonard Cohen laulma kukkus. Tõeline talent. Ja miks alles nüüd?

Tormilist elu elanud vananev rokistaar tuleb pärast pikki aastaid ookeani tagant kodumaale plaati salvestama ja kohtub siin ootamatult oma lapse ja lapselapsega. Valus minevik annab endast ühtäkki märku ja allasurutud tunded tõstavad pead. Südamlik lugu leppimisest ja vastutustunde tärkamisest.

Tõestab taas, et Persbrandt on väga laia ampluaaga näitleja, kes võib mängida nii karumees Beorni («Kääbik), karmi käega politseinikku («Beck») kui ka alkohoolikust üksikisa («Ma ei kuulu mitte kellelegi»). Viimase eest pälvis ta eelmisel aastal ka Rootsi parima filminäitleja preemia. Eks näis, kas sama teevad nüüd ka taanlased.

Jääb üle loota, et Mikael edaspidi elu ja filmi enam nii sageli sassi ei aja. Ja hoiame Kadri Kõusaarele pöialt.

«Keegi, keda sa armastad» linastub laupäeval, 29. novembril kell 19.45 Tallinna kinos Solaris ja pühapäeval, 30. novembril kell 16 Tartu kinos Ekraan

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles