Arteri ülevaade: kes teeb Eestis väärt stand-up-komöödiat?

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neis naistes on nalja ja teravust: Piret Krumm (vasakul) ja Katariina Tamm väidavad, et võidab see naine, kellel on kõige hullem mees.
Neis naistes on nalja ja teravust: Piret Krumm (vasakul) ja Katariina Tamm väidavad, et võidab see naine, kellel on kõige hullem mees. Foto: Liis Treimann

Eesti stand-up-komöödia on alles lapsekingades ja areneb koos publikuga. Siin Arteri kokkuvõte arenenumatest.

Üksikud näitlejad tikuvad Eesti lavadel võimutsema. Kuidas neid ka ei nimetata – olgu monotükk, sooloetendus või stand-up-komöödia –, ühe mehe (harvem ühe naise) etteasted reklaamivad end viimasel ajal üksteise võidu. Ja võidavad ka publikut. Ent mööngem: raske on ses virvarris, mis näib tõotavat lõputult nalja nabani, järge pidada ja välja peilida, mida sa vaatajana lavalt tegelikult saad.

Vähemasti tasuks teha väike vahekokkuvõte. Seda Arteri toimetus heade nõustajate abil teha püüdiski, jaotades viimase kahe aasta väljapaistvamad ühe, mõnel üksikul juhul ka kahe näitlejaga etendused paeluvuse, originaalsuse ja naljakuse alusel nelja rühma. Allpool meie pingerida, millega võite nõustuda, aga ei pruugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles