NUKU muuseumis esietendus «Seitsmepäine haldjas»

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Tõnis NUKU monolavastuses «Seitsmepäine haldjas»
Tiina Tõnis NUKU monolavastuses «Seitsmepäine haldjas» Foto: Nuku

Laupäeval, 9. mail täienes NUKU muuseumilavastuste sari «Muuseum ärkab ellu» uue lavastusega «Seitsmepäine haldjas». Uut muinasjutulavastust esitab näitleja Tiina Tõnis ja selle on lavastanud Viljandi teatrikunsti üliõpilane Jaanika Tammaru.

«Seitsmepäine haldjas» on soe, lihtne ja tempokas monolavastus, kus vanaema (Tiina Tõnis) sukeldub muinasjuttude maailma, et lapselaps Juulile haigevoodis veidi rõõmu pakkuda. Väikesest ärklitoast saab Ümmargune Neljanurgeline Mets ja Imedemaa, kust ei puudu kummalised seiklused, seitsmepäised olevused, vilepillipuud ega palavikuroosid.

Lavastaja Jaanika Tammaru, kelle jaoks «Seitsmepäine haldjas» on ka TÜ Viljandi kultuuriakadeemia diplomitöö, on pannud koos näitlejaga liikuma ja elama kogu lavakujunduse. Viimane koosneb peamiselt pesunööridel rippuvatest rõivastest, mis loo käigus kehastuvad koletiseks, vanameesteks, kuningakroonideks, vilepillipuudeks ja paljudeks muudeks tegelasteks.

«Seitsmepäise haldja» alusmaterjaliks on Ungari kirjaniku Ervin Lázári samanimeline muinasjutukogu. Muuseumilavastuse kujunduse on loonud Jaanika Tammaru kooliõde Birgit Landberg.

Sarjas «Muuseum ärkab ellu» etendatakse nädalavahetustel muuseuminukkudega seotud nukulavastusi miniatuurses vormis või näitlejate monolavastusi. Koos uuslavastusega on sarjas kokku kolmteist erinevat muuseumilavastust. Järgmisel hooajal on oodata veel kaht uut lavastust.

«Seitsmepäine haldjas»etendub sel hooajal 9., 10., 16., 30. ja 31. mail kell 13.30 ning 6. juunil kell 12.00 ja 13.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles