«Avatud majad nr 11»: tutvu Kadrioruga

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weizenbergi 22.
Weizenbergi 22. Foto: Reio Avaste

Avatud Majad on ekskursioonide sari, mis viib arhitektuurihuvilised tuntud hoonetesse, kuhu tavaliselt ei pääse. Ekskursioone korraldab Eesti Arhitektuurimuuseum.

Kadriorg on üks Tallinna mainekamaid piirkondi. Vene tsaariperekonna suvelossi ümber 18. sajandi alguses tekkinud asum on kolmesaja aasta jooksul kasvanud kompaktseks ja arhitektuurselt mitmekesiseks linnaosaks. Rohelusse uppuvad villad ning moodsad kortermajad on sõbralikuks elukeskkonnaks nii lastega peredele kui privaatsust eelistavatele loomeinimestele.

Avalik ruum omakorda  – esinduslik park, mereäärsed rohealad, staadion, arvukad söögikohad, kohvikud ja muuseumid – pakub mitmekülgseid võimalusi nii puhketegevusteks kui kultuuri nautimiseks. Kadrioru arhitektuuris baroksest lossist ja suvitusvilladest töölisbarakkide ning modernistlike korterelamuteni, peegeldub kogu piirkonna ajalugu.

Kuivõrd äsja ilmus kogumiku «Tallinna puitarhitektuur» uustrükk, siis seekordsel Avatud Majade ekskursioonil viime arhitektuurihuvilised taas tutvuma Kadrioru puitarhitektuuriga. Teiste seas astume sisse Kadrioru pargi muuseumisse ja kontorisse, samuti lastepargi paviljoni (arhitekt Villem Seidra, 1936–37), kus pärast hoone põhjalikku restaureerimist on tegutsenud lastemuuseum Miiamilla. Erilise külastuspaigana on programmis ka Poska 19 asuv, Tallinna üheks vanemaks puithooneks peetav mantelkorstnaga elamu.

Raamatut «Tallinna puitarhitektuur»saab osta Eesti Arhitektuurimuuseumist hinnaga 30€.

14.05.2015 – Tallinna puitarhitektuur, Kadriorg
Grupijuht: Oliver Orro, Eesti Kunstiakadeemia
Kogunemine: 16.15 Kadrioru pargi muuseumi ees, Weizenbergi 26, Tallinn
Lõpp: 18.30
Keel: eesti
Osalemine: 10 eurot, maksmine ainult ülekandega.
Registreerumine siin: Kadriorg
Grupi suurus: 30

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles