Kuidas kunst ühiskonda mõjutab?

Helena Tamm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsi ühe peaesineja, Soome koreograafi Hanna Brotherusi lavastus «En lähde täältä salaa».
Konverentsi ühe peaesineja, Soome koreograafi Hanna Brotherusi lavastus «En lähde täältä salaa». Foto: Elina Brotherus

Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemias toimub 7. juulil rahvusvaheline konverents ühiskondliku mõjuga kultuuriprojektide juhtimisest «Insights and Tools for Managing Arts Projects with Societal Impact», kus osaleb mitu rahvusvaheliselt tuntud kultuuripoliitika uurijat.

Konverentsi peaesinejad on Eleonora Belfiore, Takaya Kawamura (Osaka Ülikool, Jaapan) ja Soome koreograaf Hanna Brotherus. 

Lisaks ettekannetele toimuvad töötoad ja uudistada saab Viktor Gurniaki näitust Ukraina sõjapiirkondadest. Konverentsi eesmärk on aidata kaasa arutelu tekkimisele kunsti mõju üle ühiskonnas nii Eestis kui ka laiemalt.

Kultuuri ja selle ühiskondliku ja poliitilise mõju analüüsimisele keskendunud konverents korraldatakse koostöös Estonian Business Schooli, Baskimaa ülikooli, Sibeliuse akadeemia ja Laurea ametikõrgkooliga. Konverentsile oodatakse teoreetikuid ja praktikuid Eestist, Hispaaniast, Hollandist, Jaapanist,  Leedust, Soomest, Taiwanist ja Ühendkuningriigist.

Konverents on osa rahvusvahelisest projektist MAPSI (Managing Art Projects with Societal Impact), mille eesmärk on  välja töötada uus õppemoodul kultuurikorraldajatele, mille tulemusena suureneb kultuurikorraldajate pädevus laiema ühiskondliku mõjuga kultuuriprojekte juhtimisel. Projekt keskendub sellistele igapäevaelu aspektidele, mida ilma kunstita ei olekski olemas ning selle raames luuakse m.h. käsiraamat ja e-õppe materjalid.

Täpsem info: http://www.mapsi.eu/mapsi-conference-in-tallinn/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles