Maarja Nuudi kontsert jõuab miljonite kuulajateni

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Nuut.
Maarja Nuut. Foto: Rene Altrov

Viiuldaja-laulja Maarja Nuut esineb täna Krakowis toimuval EBU folkfestivalil, mille kontserdid jõuavad raadiojaamade vahendusel miljonite kuulajateni kogu maailmas.

Iga kontserti vahendab keskmiselt 20 suure kuulajaskonnaga Euroopa, Ameerika, Aasia ja Austraalia raadiojaama, millel on kokku mitu miljonit kuulajat.

1980. aastal alguse saanud Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) folkfestival toimub igal aastal erinevas riigis selle suurima folkfestivali raames. Tänavu võõrustab EBU folkfestivali Poola keskne maailmamuusikafestival Rozstaje.

Eestist on EBU folkfestivalil varem esinenud Mari Kalkuni ansambel 2012. aastal Segovias. Festivali idee on mitmekesistada popmuusikast üleküllastunud meediaruumi ja raadioeetrit, tuua publikule lähemale erinevate rahvaste pärimusmuusikat ning toetada loomingulisi eksperimente, milles kaasaegne kõlamaailm ühendatakse traditsioonilise muusikaga.

Tänavusel festivalil astub üles 23 esinejat ja ansamblit, nende hulgas poolakate grupp Kroke, soomlanna Maria Kalaniemi, duo Zakir Hussain & Rakesh Chaurasia Indiast, vene artist Arkadi Šilkloper, muusikud Armeeniast, Valgevenest, Ukrainast, Koreast ja teistest riikidest. Maarja Nuudi kontsert toimub täna õhtul Krakowi kultuurikeskuses ICE.

Viiuldaja-laulja Maarja Nuut on Eesti muusika üks praegusi tõusvaid tähti. Ta ühendab oma loomingus eesti folkloori kaasaegse elektroonikaga, luues kontserdilaval luupereid kasutades ja improviseerides kordumatuid helimaastikke. Tänavu pälvis ta Tallinn Music Weekil festivali eripreemia. Nuut on ka ainus Eesti artist, kes on üles astunud tähtsal maailmamuusika festivalil WOMAD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles