Aarne Valmis: müügiedu tagab kõhutunne

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Habe ees: kui motomeestel ja rokkaritel on kombeks, et nahkpükse ei pesta, siis üritusekorraldajad ei aja tuuri toimumise ajal habet. Aarne Valmise eestvõttel tuuritavad praegu Vallatud Vestid, tuleval nädalal alustab Chris Norman.
Habe ees: kui motomeestel ja rokkaritel on kombeks, et nahkpükse ei pesta, siis üritusekorraldajad ei aja tuuri toimumise ajal habet. Aarne Valmise eestvõttel tuuritavad praegu Vallatud Vestid, tuleval nädalal alustab Chris Norman. Foto: Eero Vabamägi

Kas teadsite, et näitejuhi ja ajakirjaniku haridusega – ilmselt Eesti tuntuim ja teenekaim – (suve)üritustekorraldaja Aarne Valmis on ka ise lavalaudu tallanud ning et tema naisteriietes tegelaskuju pälvis huumorikonkursil peapreemia? Kui ei, ei teadnud te Valmisest ega ka tema hoolealustest artistidest nii mõndagi.

Ajakirjanikuks saada soovinud, kuid hoogsate keskkoolilõpu- ja jaanipäevapidustuste tõttu Tartu ülikooli ajakirjandusosakonda sisseastumisdokumentide esitamise tärmini maha maganud Aarne Valmis astus Tallinna Pedagoogilisse Instituuti režii erialale. Tema teada oli selle kõrgkooli näitejuhi erialalt ju palju raadio- ja teleajakirjanikke sirgunud. Valmis ei eksinud – isegi rebaseks lõi teda lõpukursusel õppinud Urmas Ott, kes ajal, mil kursusekaaslased kärakat võtsid või palli mängisid, hoopis vene kirjandust luges.

Ja kuigi Valmis lõpetas hiljem Tartus ajakirjanduse eriala, temast suleseppa ei saanud. Hoopis üritustekorraldaja, kelle ligi 30 aastat kestnud ettevõtmistel osalenud pea kõik Eesti meelelahutusega leiba teenivad artistid. Selgi suvel hullutavad publikut tema kontserdituurid, ning Lohusalu sadam, kus seekord juttu puhume, on vestlemiseks teadlik valik – siin on tänavu suvel olnud juba 20 tema korraldatud üritust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles