Ikka ilus

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beach House- Depression Cherry
Beach House- Depression Cherry Foto: Kuvatõmmis

Beach House

Depression Cherry

Sub Pop Records

Hinne 4

Väljend dream pop tähendas algselt  shoegaze-muusikat Suurbritannias. Pärast mõningast kooseksistentsi hakkas nende väljendite vahele tekkima tunnetuslik erinevus ja nüüdseks on eelkõige just Beach House muutnud dream popʼi oma kõlaga sünonüümseks. «Depession Cherry» on nende viies album ja ilmub pärast kaht seni edukaimat albumit – «Teen Dream» ja «Bloom» surusid oma melanhoolia ja justkui tempota muusika väga sügavale kuulajate alateadvusesse ja nüüd need inimesed, kes kuulasid 2010. aastal pimedas toas «Silver Souli» ja karjusid refräänis kaasa «it is happening again», tahavad seda tunnet tagasi.

Vahepeal aga on Beach House tuuritanud ja selle käigus väsinud elavatest trummidest. Kui pärast «Bloomi» ilmumist räägiti isegi, et duo muutub trioks (lisandub trummar), siis nüüd ollakse kindlalt tagasi esimeselt kahelt albumilt tuttava süntesaator-kitarr-laul-valemi juures. Kõlaliselt väga suurt erinevust isegi pole, sest albumi algus kõlab täpselt nii, nagu «Bloom» lõppes, aga mida albumi lõpu poole, seda rohkem sõltub muusika süntesaatori «troonidest» ja trummid on lükatud tagaplaanile. See kõik on ikka ilus, aga mitte enam hingematvalt. Ikka veel emotsionaalne, aga mitte südame rütmi muutvalt. Eelmised teosed seadsid nende jaoks lati kõrgemale lihtsalt heast albumist. Ootame väga head.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles