Otseülekanne: võrratu kitarrimuusika otse Postimehe toimetuses

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Just nüüd! Postimehe toimetuses esineb Viljandi Guitar Trio. Vaata ja kuula otseülekannet! 

Viljandi Guitar Trio koosseisu kuuluvad Jalmar Vabarna – akustiline kvinthäälestuses kitarr, Argo Vals – akustiline kvinthäälestuses kitarr ja Jaan Jaago – akustiline kvinthäälestuses kitarr.

Triot iseloomustab pidev uudsuse ja värskuse otsing. Kolm noort ja andekat kitarristi püüavad tabamatut - midagi, mida nende kõrvad pole enne kuulnud. Nad mängivad kvinthäälestuses akustilisi kitarre, mille on välja mõelnud maailmakuulus kitarrist Robert Fripp oma Guitar Craft metoodika rajamisel. See ebatavaline ümberhäälestus, mille «maaletooja» on noormeeste õpetaja Robert Jürjendal, on vaid osa tervest mängufilosoofiast, mis avab kitarristidele üle maailma uusi kompositsiooni- ja eneseväljendusvõimalusi sellel instrumendil. Triomängu piire nihutades, uute kompositsiooni- ning mänguvõtetega eksperimenteerides ning lihtsalt muusikat nautides on Viljandi Guitar Trio üks põnevamaid akustilise muusika viljelejaid Eestis.

Kõiki Muusikapäeva sündmusi vaata siit: http://muusikapaev.ee/muusikapaevast/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles