Semper ja Ojasoo teevad suvelavastuse

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo lavastuse «Ühtse Eesti suurkogu» eel.
Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo lavastuse «Ühtse Eesti suurkogu» eel. Foto: Toomas Huik

1. juunil 2016 esietendub Estonia kontserdisaalis «Pööriöö uni» – Ene-Liis Semperi, Tiit Ojasoo ning dirigent Olari Eltsi lavastus, mis toob laval kokku Teater NO99 näitlejad, ERSO orkestrandid ja legendaarse tütarlastekoori Ellerhein. 

Absoluutse meelelise naudingu müsteeriumi uurivas totaalses installatiivses kunstiteoses sulanduvad Shakespeare'i näidend (mis seni Eestis tuntud kui «Suveöö unenägu», kuid mis koostöös Anu Lambiga saab uue lavaversiooni) ning Felix Mendelssohni spetsiaalselt selle jaoks kirjutatud muusika, mida peetakse 19. sajandi romantilise heliloomingu tipuks.

Pööriööl, mil kõik on võimalik, sünnib unenäoline, kõikehaarav, jahmatav ilu. Ilu, mis varjutab võimsaimagi kaamose ja päev- päevalt kõikjale tungiva harjumuse jõu. See on meeleline nauding, milles tahaks olla igavesti, millest ei tahakski lahkuda. See on müsteerium, see on fenomen, aga ta on su ümber ja su silme ees ja tema dilemmadele tuleb vastata siin ja praegu. Mõned peavad sellist totaalset meelelist naudingut kaasaja ühiskonna püüdluste tuumaks. Teised selle ajalikkust inimhinge igaveseks paradoksiks. Küsimus on, kuidas anda sellele naudingule kunstiline vorm ja see küsimus ongi Ene-Liis Semperi, Tiit Ojasoo ning Olari Eltsi lavastuse keskmes.

Esietendus 1. juunil 2016 Estonia kontserdisaalis. Lavastus etendub viiel korral juunis.

Lavastajad-kunstnikud Ene-Liis Semper, Tiit Ojasoo

Dirigent Olari Elts

Laval Teater NO99 näitlejad, ERSO, tütarlastekoor Ellerhein

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles