EstDocs avab VIII lühifilmide konkursi

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmikaamera
Filmikaamera Foto: Corbis / Scanpix

Kaheteistkümnendat aastat järjest toimuv EstDocs dokumentaalfilmide festival Torontos on avanud järjekordse lühidokumentaalfilmide konkursi. EstDocsi filmifestival kestab 4. – 8. november, 2016. Filmitegijatel on filmide saatmiseks aega kuni 3. oktoobrini!

Lühifilmide konkursi auhindade sponsoriteks on Tartu College ja Otto Rannamäe Publikuauhind. Auhindade kogusumma on 2800 Kanada dollarit, maksimaalne filmiauhind on 1000 Kanada dollarit. Auhinnalisi filme näidatakse Toronto Bloor Hot Docs kinos festivali galal 5. novembril 2016 aastal.

«Publiku huvi EstDocs’i lühifilmide võistluse kohta kasvab iga aasta. Juba kolmandat aastat järjest on publikul võimalus vaadata kõiki sissesaadetud lühifilme EstDocs’i eriõhtul 14. oktoobril Toronto Camera Baris,» ütles Tauno Mölder, lühifilmide konkursi juhataja. «Filme saadetakse meile üle maailma, kuigi enamik tuleb kas Kanadast või Eestist.»

Filme võetakse vastu professionaalidelt ja amatööridelt, filmitegija ei pea olema seotud Eestiga.

«Sa ei pea olema eestlane, et nautida Eesti-teemalisi filme,» lisas Tauno Mölder. «Meil on olnud eelmistel aastatel mitmeid filme, mis on tehtud mitte-eestlaste poolt, läbi erineva ja huvitava vaatenurga.»

Selle aasta konkursile ootame kuni seitsme minuti pikkusi dokumentaalfilme ja dokudraamasid. Filmidel peab olema mingi seos Eestiga või eestlastega.

Esitamise protsess

Registreerimisvorm koos juhendiga on saadavad lühifilmide konkursi veebileheküljel www.EstDocs.com. Eelmiste võistluste filmid on avatud vaatamiseks aadressil: Youtube.com/EstDocsTO .

Osavõtjad võivad filme sisse saata kas tavapostiga või elektrooniliselt kuni 3. oktoobrini 2016. aastal. Filmide pikkus on piiratud seitsme minutiga, lisaks tiitrid. Konkursi võitjad ja auhinnad kuulutakse välja ja linastatakse Toronto kinodes EstDocsi publikule.

Filmi tegijad võivad esitada mitu võistlustööd, kuid iga film peab oleme eraldi registreeritud ja esitatud.

EstDocsist

EstDocs on Eesti tõsielufilmide festival ja konkurss, mis toimub Torontos, Kanadas. EstDocs pakub vaatajaile ajakohast informatsiooni Eesti kohta läbi filmide. Festivali missioon on filmide ja arutelude kaudu pakkuda Kanada publikule teavet Eesti ajaloost, poliitikast, kultuurist, ja muudest Eestiga seotud teemadest. EstDocs on viimase kümne aasta jooksul Kanadas esile toonud eestlastest filmitegijaid, nii juba rahvusvaheliselt tuntuid kui ka tuntusele kerkivaid. Filmid on kas inglise keelsete subtiitritega või inglise keeles.

EstDocs kuulub Torontos asuva Tartu College’i programmide raamidesse. Tartu College’i eesmärk on uurida ja edutada Kanada vähemusrahvaste, eelkõige balti rahvaste, kultuuri, kirjandust, muusikat ja kunsti. Leia meid @EstDocs Twitteris ja ka Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles