Aja auk. Progehiiu viimane heitlus Hammondiga

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Emerson
Keith Emerson Foto: Kuvatõmmis

Kuigi tseremooniameister väidab 29. augustil 1970, et tegemist on superkoosluse Emerson, Lake and Palmer debüüdiga, oli bänd andnud kuus päeva varem oma päris esimese kontserti Plymouthis. Nii et trenni oli küllalt tehtud.

Soojenduseks maadleb hullunud klahvkamees Keith Emerson Hammondiga, üritades vaesel pillil selga prügiseks teha. Aga pill on siiski raskevõitu, seega tuleb sellel pigem mängida. Salkus juustega baba-jagaalik kaabuga pianist viib välja kutsutud vaimude Bartoki, Tšaikovski ja Mussorgski abiga rahva hullumise ääreni. Lisaks ergutab maestro Emerson augustiöös jahtuvat publikut tõeliste kahurilaskudega.

Sume 1970. aasta augustilõpp Inglismaa lõunatipu taga asuvas Wighti saarel. Toimus maailma suurimaid muusikafestivale. Õhk täis  pinget. Publik pole rahul, küll ei meeldi neile kõrgevõitu piletihinnad, küll vilistatakse välja Ameerika kantristaar Kris Kristofferson ja aetakse nutma õrn folgitäht Joni Mitchell. Peakorraldaja Rikki Farr sõimab seepeale tõsiselt tänamatut rahvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles