Aja auk. Neil Young teeb Kraftwerki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neil Young- Trans
Neil Young- Trans Foto: Kuvatõmmis

1980. aastate alguseks oli Neil Young tüdinenud nii oma häälest, bändist Crazy Horse kui ka plaadifirmast Reprise. Ta ostis tüdimusest piraka ja kalli süntesaatori, mis tegi ära mitme mehe töö, soetas hääle muutmiseks vokoodri ja asus Kraftwerki kuulama.

Ta tunnistab raamatus «Shakey», et ei saanud sellal aru, kui mõttetu on üksi muusikat teha. Tema jaoks oli elektrooniline muusika uus folk, nii anti-tundemuusika, et tekitas palju tundeid. Emotsionaalne just kalkuse tõttu.

Tal oli ka autistlik poeg, kellega tal tundus õnnestuvat vokoodri abil suhelda. Lisaks on Youngil teise naisega teinegi autistist poeg ja ta on ka Bridge’i puuetega laste kooli jaoks aastakümneid kontserte korraldanud. Autistlikest transformerimehikestest kirjutaski Young futuristliku kaanepildiga elektroonikaplaadile «Trans» laulu «Transformer Man».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles