Eestit esindavad heliloojate rostrumil Kõrvits ja Krigul

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Krigul.
Ülo Krigul. Foto: Toomas Tatar

Rahvusvahelisel heliloojate rostrumil, mis on üks tähtsamaid nüüdisheliloomingu foorumeid maailmas, esindavad Eestit Maria Kõrvitsa orkestriteos «Langedes ülespoole, taeva kaarjasse kaussi» ja Ülo Kriguli «Vesi ise», mis on kirjutatud segakoorile ja fonogrammile.

Esimest esitab ERSO Anu Tali juhatusel ja teist Eesti filharmoonia kammerkoor Kaspars Putninši juhatusel.

Kokku osalevad 16.-21. maini Wrocławis toimuval rostrumil 55 teose salvestused, mis on pärit 27 riigist.

Rahvusvahelise muusikanõukogu korraldatava ürituse eesmärk on uue muusika tutvustamine ja propageerimine raadioeetri vahendusel. Esiletõstetud teoseid mängib oma kuulajatele ligemale kolmkümmend raadiojaama üle terve maailma.

Möödunud aastal toimus heliloojate rostrum koostöös Klassikaraadio ja Eesti rahvusringhäälinguga Tallinnas. Liisa Hirsch pälvis toona teosega «Ascending… Descending» viienda koha.

Eesti helilooja teos on rostrumi võitnud 2004. aastal, kui esikoha sai Helena Tulve «Sula». Noorte kategoorias on pälvinud esikoha Mari Vihmand (1996), Jüri Reinvere (2000) ja Ülo Krigul (2007).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles