Mis juhtub, kui inimkeha omandab vedela vormi

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Coordinated movement».
«Coordinated movement». Foto: Kaader filmist

8.-9. juunini Tallinna kinos Kosmos aset leidva Tres Courti ehk eriti lühikeste filmide festivali kavas on ka Hollandi kunstniku Michael Pelletieri sürrealistlik animatsioon «Coordinated movement», kus kõlab Robot Repairi muusika.

Linateos kuulub eriprogrammi «Muusika tantsib filmis», milles kolm kunstiliiki - muusika, film ja tants – on ühendanud jõud, et pakkuda uut tervikut, heli ja kujutise kogemust.

Tres Court on Prantsusmaalt pärit filmifestival, mis toimub paralleelselt 28 riigis ja pea sajas Prantsusmaa linnas. Kõikjal on publikul võimalik valida oma favoriit

Neljandat korda ka Eesti publiku lemmikut selgitaval festivalil on kaks võistlusprogrammi ja neli eriprogrammi – kokku 117 filmi. Eriprogrammid kannavad pealkirju «Naiste eri», «Muusika tantsib filmis», «Julged tegijad: prügi ja glamuur» (alla 16-aastastele keelatud) ja «Siit kah» - viimane, mis koosneb animatsioonist, on pealkirjastatud Priit Pärna toetuseks. Ühtlasi on selle programmi lõpufilmiks Pärna «Lahkudes kustuta valgus», mis võitis 1988. aastal Cannes´is reklaamfilmide festivalil Pronkslõvi.

«Tegelikult on eriti lühikese filmi termin sama kummaline, kui öelda anekdoodi kohta, et see on eriti lühikene romaan. Jätkates kirjanduslikku võrdlust: kahe päeva jooksul linastub

kokku 117 anekdooti, luuletust, haikut, aforismi,» ütles festivali peakorraldaja Peter Murdmaa. Festivali korraldab Eestis lühifilmikeskus ShortEst.

Coordinated Movement from mike pelletier on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles