«Vabandage, kas need munad on teie omad?»

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Just sellisele ootamatule küsimusele pidi vastama näitleja Mait Malmsten, kui talle ühel heal päeval sealt ja sealt lehe juurest helistati.

Malmsten mängib löökkomöödias «Klassikokkutulek» üht peategelast Marti ja filmis juhtub nii, et Mart jääb noidpidi kogemata saunalava laudade vahele kinni ja korraks võtab kaamera need ka üldplaani.

Siin ära toodud filmikatkendis saab see juba kaua aega vaatajaid erutanud küsimus lõpuks vastuse – Malmsteni enese suu läbi. Lõik on pärit poelettidele jõudnud filmi DVD-lt, mille lisamaterjalid sisaldavad ka Eesti filmi plaatide puhul muidu kahetsusväärselt harva kasutatavat audiokommentaari.

Selles avavad pooleteise tunni jooksul kaadrite taga sündinut - paralleelselt pildiga – režissöör René Vilbre ja peaosatäitjad Mait Malmsten, Ago Anderson ja Genka. Vaataja saab näiteks teada, millised filmist pärit väljendid ja žestid on juba läinud rahva sekka, mida arvavad Genka ja Mait Malmsten oma seksistseenidest ja René Vilbre nende filmimisest või kuidas lavastati klassikokkutulekul Malmsteni kuulus oksendamisstseen.

Meeste jutt voolab lobedalt, visatakse nalja ja aasitakse üksteist. Sundimatut kõnelust, milles keskendutakse ühe või teise stseeni filmimisele, suunab Vilbre, kes on vana lõuamees. Sama tüüpi audiokommentaari sai kuulda ka Rasmus Merivoo kultusfilmi «Tulnukas ehk Valdise pääsemine 11 osas» plaadil, mis ilmus 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles