EMTA sümfooniaorkester annab kontserdi Berliini Konzerthausis

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMTA sümfooniaorkester.
EMTA sümfooniaorkester. Foto: EMTA

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia 80-liikmeline sümfooniaorkester sõidab teisipäeval, 30. augustil Saksamaale, et osaleda Berliinis toimuval mainekal rahvusvahelisel festivalil Young Euro Classic 2016. Lisaks Eduard Tubina ja Arvo Pärdi teostele tuleb maailmaesiettekandele noore eesti helilooja Liisa Hirschi «Mechanics of Flying».

Kontserti dirigeerib EMTA sümfooniaorkestri peadirigent Paul Mägi, solistina on kaastegev Marrit Gerretz-Traksmann (klaver).

Young Euro Classic on mainekas rahvusvaheline noorteorkestrite festival, EMTA sümfooniaorkester on festivalil esinenud kahel korral. Käesoleva aasta festivalil esineb ligi 20 noorteorkestrit üle Euroopa, enamik neist esitab ka oma maa uudisloomingut.

Festivalil astuvad teiste hulgas üles Euroopa Noorteorkester Vasily Petrenko juhatusel, Schleswig-Holsteini festivali orkester Christoph Eschenbachi juhatusel, Gustav Mahleri noorteorkester Philippe Jordan juhatusel ja Prantsusmaa noorteorkester David Zinmani juhatusel.

Kontserdist teeb ülekande Deutschland Kultur Radio, mis vahendab seda salvestust edaspidi ka ADR raadiojaamade kaudu. Lisaks salvestab kontserdi telekanal Arte. 

Traditsiooniliselt annab rahvusvaheline Young Euro Classic festival välja preemia parimale uudisteosele. Varasemalt on selle preemia võitnud Eesti helilooja Ülo Kriguli teos «Jenzeits» 2005. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles