Rahastuseta jäetud filmitegijate kaebus lahendatakse kirjalikus menetluses

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rebane
Peeter Rebane Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Vabariik 100 mängufilmikonkursil osalenud ja tootmistoetusest ilma jäänud osaühing Factory süüdistab Eesti filmi instituuti korruptsioonis ning tahab, et Tallinna halduskohus tühistaks Allfilmi projektide «Tõde ja õigus» ning «Võta või jäta» rahastamistaotlused. Ühtlasi soovib Factory uut sõltumatut rahastamistaotluse hindamist enda projektile «Purjetamine vabadusse».

Tänasel istungil Tallinna halduskohtus lahenduseni ei jõutud ja menetlus jätkub kirjalikus vormis 9. septembril, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Žüriiliikmete seas oli tänane peaprodutsent Piret Tibbo-Hudgins, kes on ametnik ja tema ametikohustus on valvata selle üle, et avaliku raha jagamine oleks läbipaistev ja Piret Tibbo-Hudgins 2014. ja 2015. aastal ilmselgelt oma tööga hakkama ei saanud,» ütles OÜ Factory juhatuse liige Meelis Niinepuu.

Eesti filmi instituudi peaprodutsent Piret Tibbo-Hudgins rääkis, et žürii oli sõltumatu üksus, mis ei allunud ei Eesti filmi instituudile, riigikantseleile ega ka kultuuriministeeriumile. 

«Purjetamine vabadusse» idee autorid on Meelis Niinepuu ja Marko Matvere ning režissöör Peeter Rebane ning filmi aluseks on spordiajaloolase, viiuldaja, kirjaniku ja ajakirjaniku Voldemar Veedami lugu eestlastest paadipõgenikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles