Legomaania ehk mida kõike on võimalik teha legodest

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Legomaania».
«Legomaania». Foto: Tartu Mänguasjamuuseum

Pühapäeval, 13. novembril avatakse Tartu Mänguasjamuuseumis rohkem kui kaheksakümne autori kaasabil sündinud Lego tööde näitus «Legomaania». 

Näituse kõige suurema töö kõrguseks on poolteist meetrit, kõige pisemad taiesed on vaid kümnekonnast klotsist valminud eriotstarbelised autod ja nutikad robotid.

Näitus «Legomaania» on kokku pandud mänguasjamuuseumi poolt korraldatud Lego võistlusele saabunud laste ja täiskasvanute parimatest töödest. Võistluse eesmärk oli innustada osalejaid Lego klotse kasutades looma ja leiutama ning lugusid jutustama. Lisaks sellele, et sündisid majad ja lossid, punkrid ja politseijaoskonnad, robotid, kristallikorjamismasinad ja ilmajaamad, leidus ka neid, kes oma  töödest videojutustuse või koguni animafilmi tegid.

Võistlustööde kõrval on näitusele välja pandud ka Mangus Põllmaa erakollektsioon Lego figuuridest. Spetsiaalses väljapanekus on rohkem kui 550 erinevat pisifiguuri seeriast Star Wars.

Legode näitus jääb mänguasjamuuseumis avatuks kuni 26. märtsini 2017.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles