Ameerika festival valis kavva kaks Eesti filmi

Tiit Tuumalu
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Tukk (Jan Uuspõld) aktsioonis.
Gustav Tukk (Jan Uuspõld) aktsioonis. Foto: Kaader filmist

Põhja-Ameerika suuremaid, Palm Springsi filmifestival on valinud oma kavva ka kaks Eesti linateost: Kadri Kõusaare «Ema» ja Toomas Hussari «Luuraja ja luuletaja». Viimasele on see ühtlasi Põhja-Ameerika esilinastuseks.

«Mandariinide» produtsendi uus, absurdselt koomiline film, reklaamib festivali kodulehekülg «Luurajat ja luuletajat», mis jõuab ekraanile programmis «World Cinema Now». Silmas peetakse mõistagi Ivo Felti, kelle toodetud «Mandariinid» sai paar aastat tagasi Oscarile kandideerimisel tuult tiibadesse ka Palm Springsi festivalilt.

«Ema» on aga lülitatud programmi «Awards Buzz», kuhu festival on valinud 43 paremat mitteingliskeelse filmi Oscarile esitatud linateost. Kokku oli esitusi tänavu 85. Parimat filmi, mees- ja naisnäitlejat tunnustab rahvusvaheline filmiajakirjanike ühing.

Festivali kavas on 190 filmi 72 maalt. Festival kestab 2.-16. jaanuarini. Mullu kogusid festivali seansid 130 000 külastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles