ETV meenutab Aarne Rannamäed

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtul meenutatakse saates «Ajakirjaniku ajastu» Aarne Rannamäed.
Täna õhtul meenutatakse saates «Ajakirjaniku ajastu» Aarne Rannamäed. Foto: Ülo Josing

Täna õhtul kell 20.05 jõuab ETV ekraanile värskelt valminud saade «Ajakirjaniku ajastu», mis vaatab tagasi Aarne Rannamäe tööle raadios ja televisioonis.

Kui üks ajakirjanik suudab oma vaatajaid ja kuulajaid aastakümnete jooksul haarata ja köita, on see tema elueesmärgi täitumine - Aarne Rannamäe suutis seda ning tema professionaalne ajakirjanikutöö ei unune.

Värskelt valminud saates meenutatakse sügisel ootamatult meie hulgast lahkunud Aarne Rannamäed kui inimest ja ajakirjanikku ning antakse ülevaade sellest, millise jälje ta oma tööga meie meediapilti jättis.

Rannamäe ampluaa oli lai ning ajakirjandus oli tema kirg. 1976. aastal asus ta õppima Tartu Ülikooli ajakirjanduse erialal ja juba siis sai tema eriliseks huviks välispoliitika. Lõpetanud 1981. aastal ülikooli, läks ta tööle ETV-sse.

1980. aastatel oli Rannamäe tööks ühiskonnaelu ja välispoliitika saadete juhtimine («Rahvusvaheline panoraam», «Vaatevinkel», «Ajapilt» jne). Alates 1990. aastatest oli ta aga seotud «Aktuaalse kaamera» meeskonnaga, juhtides ka kümnendi teisel poolel toimetust.

Lisaks juhtis ta 2007. aastast saadet «Vabariigi kodanikud» ning oli ka üks «Välisilma» saatejuhte. Samuti oli ta Vikerraadio populaarse saate «Rahva teenrid» üks saatejuhtidest. Särava ajakirjandusliku tegevuse eest tunnustas Eesti Vabariigi president Aarne Rannamäed Valgetähe V Klassi teenetemärgiga (2007), 2008. aastal pälvis ta ERRi ajakirjanduse kvaliteedi kõrgeima autasu, Valdo Pandi nimelise preemia. 

«Ajakirjaniku ajastu» on ETV ekraanil täna õhtul kell 20.05 ja hiljem saab seda vaadata ETV kodulehel. Saate autor on Priit Rajalo, režissöör Elo Selirand ja produtsent Rait-Roland Veskemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles