ERR.ee: allvee-etendusel olid vee all nii näitlejad kui vaatajad

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol olevad sukeldujad ei ole etendusega seotud.
Fotol olevad sukeldujad ei ole etendusega seotud. Foto: Reuters / Scanpix

Teatrikülastus võib lõppeda ka nii, et publikul pole lootustki kuiva nahaga pääseda - just sellist eksootikat said eile Tallinnas kogeda Eesti esimest allvee-etendust vaatama läinud huvilised.

Eile õhtul lülitati Matrixi virtuaalmaailma ka Tallinn: fantastilised aegluubis kaklusstseenid, mida harilikult suudab luua vaid kõrgtasemel kinotehnika, tulevad vee all välja üllatavalt loomulikuna. Amfiibinimeste liigutusi voolib lummav graatsia, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«On tehtud teatrit vee all küll, aga nii, et vaatajad on kuival olnud, kuid meil on vaatajad ka vee all,» täpsustas sukeldumisinstruktor Tiit Krutob.

Nii nagu on professionaalsed sukeldujad kõik näitlejad, pidid ka 50 allveepileti lunastanud pealtvaatajat olema läbinud vähemalt esmase sukeldumiskoolituse.

Lugu ise oli otsekui omaaegne plaat Anti-Punamütsikesest. Merineitsist, kes elas algul maa peal, kuid kord kogemata vette sattununa hakkas jumaldama põhjatuid võlusid ning armastama oma Instruktorit, kes viimaks lõi ausas võitluses nii Merineitsit ihalenud Kolli kui tema bandet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles