Soome tippmuusik salafilmimise skandaalis

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaõiglaselt skandaali sattunud Kasmir (paremal) ja salafilmija DJ ning saatejuht Axl Smith.
Ebaõiglaselt skandaali sattunud Kasmir (paremal) ja salafilmija DJ ning saatejuht Axl Smith. Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Soome tippmuusikute hulka kuuluva laulja Kasmiri karjäär on ohus, kirjutab Helsingin Sanomat. 

Tema muusikal on mitmes raadiojaamas eetrikeeld, sest praeguseks endine sõber, tuntud saatejuht Axl Smith, saatis teiste seas ka Kasmirile naistest salaja filmitud videoklippe. Kasmir ei andnud sellest aga politseile teada. Tänaseks on selgunud ka põhjus: ta lihtsalt ei julgenud, sest oli ka ise sõbra salafilmimise ohver. Superstaari staatuses laulja on juhtunu pärast avalikult vabandanud. Kogu lugu on Soome avalikkust šokeerinud ning seda puudutavad uudised püsinud pikemat aega esilehtedel. 

Kõigepealt paluti populaarsel lauljal lahkuda telesaatest «Tantsud tähtedega» («Tanssi tähtien kanssa»), nüüd on mitu raadiojaama tema lugude rotatsiooni vähendanud. Nelonen Media neli raadiojaama Loop, ülipopulaarsed Suomipop ja Radio Aalto ning Metro FM on nende mängimise aga täielikult lõpetanud, ka riiklikus raadiojaamas YleX on tal eetrikeeld.

Nelonen Media esindaja sõnul on tegemist ajutise olukorraga, mille põhjuseks on muusikut puudutavad negatiivse alatooniga uudised. See ei ole nende sõnul seisukohavõtt Kasmiri ning tema muusika suhtes laiemalt.

Keeldude taustal on niisiis telesaatejuht Axl Smith, kellele määrati hiljuti poolteist aastat tingimisi vanglakaristust kolmanda isiku salaja ja loata filmimise, eraelu puudutava delikaatse info avalikustamise ning au haavamise eest. Ohvriteks on 29 naist, kellest salaja tehtud seksivideosid ja fotosid Smith oma sõpradele, teiste seas Kasmirile WhatsAppi kaudu saatis.

Kasmirile, kodanikunimega Tuomas Kirjonenile ei ole antud loos esitatud mitte ühtegi süüdistust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles