Popmuusika mõtestaja number üks

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Reynolds- maailma üks mõjukamaid popmuusikakriitikuid Simon Reynolds on oma viimast raamatut tutvustaval turneel ja jõuab sellega seoses ka Tallinnasse
Simon Reynolds- maailma üks mõjukamaid popmuusikakriitikuid Simon Reynolds on oma viimast raamatut tutvustaval turneel ja jõuab sellega seoses ka Tallinnasse Foto: TMW

Kuidagi on läinud nii, et pean Reynoldsit üheks oma iidoliks ja ehk isegi kõige olulisemaks inimeseks, keda ma isiklikult ei tunne. Võin üheks oma elu kõige märkimisväärsemaks hetkeks lugeda kohtumist Reynoldsi raamatuga «Energy Flash», mis rääkis reivi- ja elektroonilise tantsumuusika kultuurist. Oluline pole olnud mitte ainult see, millest Reynolds kirjutab, vaid kuidas ta kirjutab.

Üks küllaltki oluline seos on Reynoldsil Eesti muusikaga ka. Nimelt oli tema esimene, kellele väga meeldis Maria Minerva muusika ning kes tema 2011. aastal ilmunud debüütkasseti «Tallinn at Dawn» oma aasta parimate hulka hindas. See oli tõsine tunnustus.

Läinud sügisel ilmus temalt raamat «Shock and Awe», milles autor käsitleb  glam rock’iks nimetatud fenomeni ja selle mõju ka tänapäeva kultuurile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles