Ella Fitzgerald 100! Naudi lauljatari teleekraanil!

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ella Fitzgerald
Ella Fitzgerald Foto: Pressimaterjalid

25. aprillil tähistas maailm laulja Ella Fitzgeraldi 100. sünniaastapäeva ning täna õhtul kell 22.10 jõuab ETV ekraanile muusikadokk «Ella hääl», mis jutustab legendaarse laulja loo.

Ella Fitzgeraldi hääl oli erakordne, sellele võrdset pole tänaseni leitud. Kolme oktaavi ulatuses näis laul tulevat pingutamata, oma 60-aastase karjääri jooksul eksis ta üliharva mõne noodiga. Ta valdas täiuslikult kõiki muusikastiile ja tema salvestised on olnud eeskujuks tervele lauljate põlvkonnale.

Ella Fitzgeraldi hääle saladusest räägivad selles filmis nii teised lauljad, muusikud kui ka muusikakriitikud. Tutvuda saab ka lauljatari eluga ning selgub, mis kujundas tema ainulaadse esinemisstiili.

Muusikadokki «Ella hääl» saab ETV kodulehel järelvaadata seitsme päeva jooksul pärast eetrisolekut, aga ainult Eesti territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles