Tunnustati Mait Malmsteni

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Malmsten
Mait Malmsten Foto: ETV

Tänavuse Karl Adra nimelise auhinna laureaat on Eesti Draamateatri näitleja Mait Malmsten. Auhinna andis 2. mail «Vendade Karamazovite» etenduse järel kätte 2010. aasta auhinna laureaat Ain Lutsepp.

Väljapaistva lavakõneõpetaja nimeline auhind antakse draamanäitlejale, kelle korrektne eesti keel, kõnekultuur ja sõnumi selgus kõige paremini publikuni jõuab. Auhind on asutatud Kalju Orro ettepanekul, Eesti Teatriliidu juhatuse otsusega 2003. aastal. Auhinnaga kaasneb Sándor Sterni joonistuse järgi kujundatud auaadress ja Eesti Kultuurkapitali rahaline preemia.

Auhinna žüriisse kuulusid Lea Tormis, Ingo Normet, Ene Paaver, Kadi Herkül ja Katri Aaslav-Tepandi.

Varasematel aastatel on auhinna pälvinud Kersti Kreismann (2015), Andres Ots (2013), Üllar Saaremäe (2011), Toomas Suuman (2009), Guido Kangur (2008), Kalju Orro (2007), Tõnis Rätsep (2006), Aarne Üksküla (2005), Anu Lamp (2004) ja Peeter Tammearu (2003).

Samuti andis Ain Lutsepp Mait Malmstenile kätte rändava mälestuseseme, kauaaegse Estonia draamanäitleja, pedagoogi, raadiolektori ja loodusteadlase Albert Üksipi (1886–1966) taskukella.

Albert Üksip pärandas kella oma Estonia-aegsele noorele kolleegile Rudolf Nuudele, kes kinkis selle avalikult telesaates kolleeg Aksel Oravale. Viimane pärandas kella 1998. aastal Ain Lutsepale, kelle otsusel on nüüdsest taskukella hoidja Mait Malmsten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles