Publiku jaoks on välja pandud Tammsaare kuulsad rahapäevikud

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Hansen Tammsaare, 25-kroonine
Anton Hansen Tammsaare, 25-kroonine Foto: osta.ee

Sel suvel saanuks eesti kroon 25-aastaseks. Üheksa muuseumit, nende hulgas Tallinna Kirjanduskeskuse Tammsaare muuseum, tähistavad eesti krooni tähtpäeva Kroonituuriga.

Tammsaare muuseumis on Kroonituuri puhul avatud näitus armastatud kirjaniku suhetest rahaga ning kohale toodud Tammsaare vahakuju. Eriliseks vaatamisväärsuseks näitusel on Tammsaare kuulsad rahapäevikud, kuhu kirjanik märkis hoolika täpsusega üles kõik oma tulud ja kulud.

«Imepeene käekirjaga täidetud ruudulised kaustikud toome arhiivisügavustest välja haruharva,» sõnas Tallinna Kirjanduskeskuse direktor Maarja Vaino. «Tegemist on informatiivsete, kuid õrnade dokumentidega Tammsaare ja tema pere eluolu kohta ning seetõttu saab neid eksponeerida vaid erijuhtudel.»

Külastajad saavad rahapäevikuid tulla vaatama kuni jaanipäevani ja seejärel uuesti augustist novembrini.

Teised Kroonituuril osalevad muuseumid on  Eesti Panga Muuseum,  Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum, Pärnu Muuseum, Koidula Muuseum, Carl Robert Jakobsoni Talumuuseum, Tartu Ülikooli Muuseum, Eesti Rahva Muuseum ja Dr. Fr. R. Kreutzwaldi Memoriaalmuuseum.

Kõikides muuseumides on väljas erinäitused, nutirakenduse abil ärkavad rahatähed ellu ning lahendada saab põnevaid ülesandeid. Kõik Kroonituuri läbinud saavad kroonisertifikaadi, milleta Eesti Vabariigi pass jääks jumetuks. Parimaid ootavad auhinnad!

Lisainfot Kroonituuri kohta leiab Facebookis märksõna alt KROONITUUR.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles