Urmas Lennuki peredraama elustab kirjanduslikud kangelased

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Lennuk.
Urmas Lennuk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rakvere teatri uue hooaja esimene esietendus toimub sel reedel, mil esietendub Urmas Lennuki «Ükssarvikute farm».

Pole mõtet oodata palgapäeva, ilusat ilma või suurt armastust! Kui juba elada, siis kohe – täna, siin ja praegu! Nii mõtleb Urmas Lennuki loo kangelase naine. Sest kui ühel päeval ei saa Heldur jälle oma eluga hakkama, siis pakib naine talle märja pesu kaasa ning viskab mehe kodust välja. Jälle. Nii satubki Heldur jälle vanaema juurde.

Kuid vanaema juures pole asjad kunagi päris nii nagu tavalises elus. Heldur kohtab seal kolme naist, kes panevad ta mõtlema selle üle, et elu ei algagi homme. Samas on see ka lugu kolmest naisest, kes kirjanduslukku kinni jäänud: Raja Teelest, Tammsaare Tiinast ja Mäeküla Marist.

Kolm naist, kes Lutsu, Tammsaare ja Vilde poolt raamatukaante vahele vangi pandud, otsustavad ühel hetkel kirjandusloost varvast visata. P.S. Etenduse käigus aetakse sassi vanaema korter ja loodetavasti midagi ka meie hinges.

Reedel, 15. septembril kell 19 Rakvere teatri väikeses saalis esietenduva lavastuse «Ükssarvikute farm» autoriks ja lavastajaks on Urmas Lennuk, kunstnik Liisa Soolepp, valguskujundaja Roomet Villau. Mängivad Liisa Aibel, Helgi Annast, Silja Miks, Anneli Rahkema ja Peeter Rästas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles