Teatrifestival toob tangotantsu ja kirjandusliku kohtuistungi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrifestivali UNT! logo.
Teatrifestivali UNT! logo. Foto: Eesti Teatri Festival

5.-10. septembrini toimuv festival UNT! pakub etendustele lisaks kirjanduslikku kohut, tangotantsu ning mälestusi. 

UNT! alustab 5. septembri pärastlõunal kell kaks Tartu Kultuuritehases Pärmivabrik, kus avatakse NATTIUM, rääkis Postimees.ee’le festivali programmijuht Kadri Kasterpalu.



See on näitus Mati Undi elust ja loomingust, kuid kuivadele faktidele lisaks on kogutud mälestusi ligi viiekümnelt inimeselt, kes Undiga kokku puutusid.



See nimekiri võib aga pikeneda, sest igal näituse külastajal on võimalus oma mälukild maha jätta – kas siis videosse, diktofoni, paberile või niisama teiste külastajatega muljeid vahetades.



«NATTIUM pole lõplik tõde Mati Undist. Otse vastupidi, iga külastaja saab seda täiendada, fakte täpsustada, eksponaate juurde annetada ning nii oleme festivali lõppedes taas sammu võrra lähemal sellele, mis oli Mati Undi loomingu tuumaks ehk nattiumiks,» selgitas Kadri Kasterpalu.



«Näituse nimi NATTIUM on anagramm Mati Undi nimest,» rääkis Kasterpalu.



Näituse koostajateks on Ott Karulin, Heidi Aadma ja Anne-Ly Sova, see on avatud festivalipäevadel kell 12-22 ning sissepääs on tasuta.



5. septembri õhtul kell kaheksa avab uksed Vanemuise suur maja ning läbiva tangorütmi saatel lükatakse festival lõplikult käima: «Öös on asju» on pidu, mis kestab üle südaöö, ning kust tangot oskamata keegi ei lahku.



See on võimalus näha, kuidas peetakse kirjanduslikku kohut ühe Undi tegelase üle, kuidas kirjanikud esitavad oma lemmikkatkendeid Undi loomingust, kuidas improviseerivad Andres Noormets ja Taavi Kerikmäe, kuidas tõlgendavat Unti kooliteatrite noored.



Eelnev on aga vaid peo selgroog, selle ümber askeldavad erinevad tegelased Undi lavastustest, huvilisi õpetatakse tangot tantsima ning loomulikult ka tantsitakse seda – vähemalt igal täistunnil.



«Öös on asju» on pidu, kus kehtivad Undi reeglid. Ürituse piletite arv on piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles