Muuseum esitas Tätte kontserdi eest lubatust priskema arve

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare.
Kuressaare. Foto: SCANPIX

Kuressaare lossihoovis toimunud Jaan Tätte ja tema sõprade kontsert «Tuulevaiksel ööl» tõi kohale umbes 5000 inimest. Pärast üliedukaks kujunenud kontserti laekus selle korraldajale aga Saaremaa muuseumilt esialgu arvatust kõvasti priskem rendiarve.

Kontserttuuri peakorraldaja Aarne Valmis ütles Saarte Häälele, et täpsetest summadest ta kokkulepete tõttu rääkida ei tohi, kuid juhtunut üldisemalt kommenteerima oli ta nõus.

Valmise sõnul on nad 20 aastat maksnud Saaremaa muuseumile alati kindlat kokkulepitud renti, mis ei ole olnud teatud protsent müügitulust.

«Oleme nõus maksma Jaan Tätte kontserdi eest mõnevõrra rohkem kui tavaliselt, aga kindlasti mitte kaks korda rohkem kui näiteks juunikuise tuuri eest («Disko pole oluline, punk on põhiline»),» rääkis Valmis.

«See summa, mida Saaremaa muuseum hetkel meilt nõuab, on oma tasemelt kolmandal kohal Eesti vabariigis,» tõdes kontserdi korraldaja.

Muuseumi majandusjuhataja Tanja Bõstrov selgitas Saarte Häälele, et kokkulepitud summa, millest Aarne Valmis rääkis, oli eelmise aasta erilepe. Muuseumi hinnakiri on tema kinnitusel olnud aastaid ühesugune – 10 protsenti sissetulekust – ja see kehtib kõigile.

«Oleme tõepoolest Aarne Valmisele üürisummas vastu tulnud ja temalt üüri saanud kordi vähem. Selle kontserdi puhul esitasime tõepoolest pisut suurema arve, kuna sellise suure kontserdi korral on ka muuseumi kulud tunduvalt suuremad kui mõne väiksema ürituse puhul,» lausus muuseumi majandusjuhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles