Roomas avati Konrad Mägi suurnäitus (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Roomas avati Eesti Vabariik 100 ja Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise tähistamiseks mainekas Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporaneas Konrad Mägi suurnäitus. See on läbi aegade mahukaim Konrad Mägi teoste näitus väljaspool Eestit, eksponeerimisele tuleb autori maastikumaalide paremik peaaegu 50 teosega.

Maalid tutvustavad välisvaatajale kõiki Mägi olulisemaid loominguperioode aastatest 1908–1925, näidates Mägi ennekõike maalijana, kes tajus loodust metafüüsilise ning sakraalse ruumina. Näitusega kaasnevad itaalia- ja ingliskeelne kataloog, eesti, itaalia ja inglise keeles ilmunud Konrad Mägi elulugu ning värviraamat lastele. Eksponeeritavad teosed pärinevad Eesti Kunstimuuseumi ja Tartu Kunstimuuseumi kogudest ning erakollektsioonidest.

Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea on üks olulisemaid Rooma muuseume, mis on keskendunud 20. sajandi modernismile. Lisaks püsiekspositsioonile toimuvad seal pidevalt ka vahetuvad näitused. 

  • Näituse korraldaja: Eesti Kunstimuuseum
  • Kuraator: Eero Epner
  • Kujundaja: Tõnis Saadoja
  • Graafiline disain: Kätlin Tischler
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles