Esmakordselt Eestis: Nawlins jazzfestival toob Tallinnasse oma ala tipud

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nawlins jazzfestivali staarid
Nawlins jazzfestivali staarid Foto: promo

Kevad toob Tallinna džässituuled: neli live-kontserti, neli maailmaklassi džässmuusikut koos tipptasemel saatebändiga.

Nordea kontserdimaja laval saab 5. ja 6. aprillil näha džässimaailma tippartiste, kes elavad ja hingavad džässirütmis. Ameerikast, Inglismaalt ja Jaapanist toovad kuumad rütmid eesti muusikanautlejateni Everette Harp, Peter White, Paul Taylor ja Keiko Matsui. Nordea kontserdimaja muudetakse neworleansilikuks džässimekaks, sest just N'awlinsiks kutsuvad seda džässilembelist linna hellitavalt sealsed džässiartistid.

5. aprillil astuvad üles Everette Harp ja  Peter White ning 6. aprillil on lava  Paul Taylori ja Keiko Matsui päralt.

Everette Harp on Ameerikast pärit saksofonist, kelle stiilideks on džäss, bluus ja gospel ning kes on kaasa löönud rohkem kui 25-l kuld, plaatina- ja multi-plaatinaplaadil. Ta hakkas saksofoni mängima juba 4-aastaselt. Everette on üks kaasaegse džässimaailma tipp-saksofoniste.

Inglismaalt pärit ja paljude auhindadega pärjatud smooth-jazz'i ja jazz-fusion'i kitarrist Peter White on eelkõige tuntud tänu 20-aastasele koostööle Al Stewartiga. Peter White'il on anne mängida väga erinevaid stiile erinevate instrumentidega. Näiteks Al Stewartiga mängis Peter White nii klaverit kui ka kitarri. Lisaks mängib ta klaverit ja akordionit.  White'i enda kirjutatud albumit «Caravan of Dreams» müüdi üle 300 000 koopia.

Ameerika smooth-jazz'i saksofonist Paul Taylor on karjääri algusest saadik hoidnud enda mahedat, kuid samas rütmilist ning elavat muusikastiili, töötades koos urban jazz'i ja R&B tippmuusikutega.

Jaapani pianist ja muusikaprodutsent Keiko Matsui on spetsialiseerunud smooth-jazz'ile, jazz-fusion'ile ja nüüdisaja muusikale. Keiko on üks dünaamilisemaid ja olulisemaid artiste instrumentaalses muusikas, kelle muusika on võimas ja introspektiivne, sulandades endas mõlemat – nii lääne- kui ka idamaade muusikalisi mõjutusi. Tema album Deep Blue troonis Billboardi kaasaegse džässi tabeleid kolmel järjestikusel nädalal, olles esimene Jaapanist pärit artist, kellel see on õnnestunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles