Parim Läti dokumentaalfilm korraks kinos

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Aeg ja perekond Conway”.
“Aeg ja perekond Conway”. Foto: Internet

Eestis linastub Läti parima filmi auhinna võitnud dokumentaalfilm «Muinasjutt tühjast ruumist».

Reedel, 4. mail linastub esmakordselt Eestis Krista Burāne dokumentaalfilm «Muinasjutt tühjast ruumist» («The Fairytale of Empty Space», 2017), mis võitis Lätis aasta parima filmi auhinna ja parima animatsiooni preemia.

Film portreteerib maailmas tunnustatud Läti lavastuskunstnikku Andris Freibergsi.

Feibergs on loonud kujundusi ka paljudele Eesti lavastustele: Mai Murdmaa lavastustele «Kuritöö ja karistus» (1991), «Don Juani mäng» (1992) ja «Tuleingel» (1998), Adolf Šapiro lavastusele «Isad ja pojad» (2002) ning Elmo Nüganeni lavastustele «Karin. Indrek. Tõde ja õigus. 4.» (2006) ja «Aeg ja perekond Conway» (2011).

Lavastuse «Isad ja pojad» eest pälvis Andris Freibergs 2002. aastal Eesti Teatri Aastaauhinna parimale kunstnikule.

Film linastub rahvusvahelise konverentsi «Ettekääne. Ruum. Performatiivsest ruumist etenduskunstides» raames. Konverentsil esineb ettekandega ka filmi režissöör Krista Burāne, kes käsitleb oma performatiivseid kohaspetsiifilisi lavastusi, mis on loodud kas tänavale, lihaturule, paneelmajja või hoopis linnusesse.

Krista Burāne dokumentaalfilm «Muinasjutt tühjast ruumist» linastub Eestis 4. mail kl 17.00 teatris NO99. Film linastub läti ja vene keeles, ingliskeelsete subtiitritega. Filmi kestus on 1h 30min, millele järgneb arutelu. Sissepääs filmile on tasuta.

THE FAIRYTALE OF EMPTY SPACE _ trailer from VFS FILMS on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles