Tiina Lokk: kultuuri rahaasjad enam halvemaks minna ei saa

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Lokk
Tiina Lokk Foto: Marina Puškar

Filmikriitik ja -produtsent ning Pimedate Ööde filmifestivali direktor Tiina Lokk loodab, et kultuuri rahaasjad enam halvemaks minna ei saa, sest põhi on käes, ja edasi saab minna ainult paremaks.


«Äärmiselt järelemõtlematu ja lühinägelik oli kõigi nende sammude üheaegne käivitamine. Kultuurile määratud eelarve sellises mahus kärpimine ühelt poolt, teise poole pealt 18 protsendilise käibemaksu kehtestamine kõigele, mis seondub sõnaga kultuur, tõstes samal ajal ka aktsiise alkoholile ja tubakale, mis, nii nagu arvata võis, vähendasid oluliselt kultuurkapitalist tulevaid toetussummasid,» ütles Tiina Lokk

ERR Uudistele

.

«Kõik kokku viib see aga kultuurirahade sellises mahus vähenemisele, mis võib muutuda kriitiliseks juba kultuuri eksistentsile ja järjepidevusele. Sest ka meie niigi olematu turg ehk siis potentsiaalne tarbijaskond tarbib majanduskriisi tingimustes ilmselt kõike kordades väiksemate summade eest,» arvas Lokk.

«Tahaks loota, et kõigil jätkub pikka meelt ja kannatust elada need karmid ajad üle, lootuses, et kultuuri seisukohalt enam halvemaks on raske minna - põhi on käes. Edasi saab minna ainult paremaks,» on Lokk samas positiivselt meelestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles