PÖFF avalikustas kogu kava ja pani müüki piletid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaspar Noé film «Kliimaks» lööb maailma laineid
Gaspar Noé film «Kliimaks» lööb maailma laineid Foto: Kaader filmist

16. novembrist 2. detsembrini aset leidev Pimedate Ööde filmifestival toob tänavu oma põhiprogrammis ekraanidele 212 filmi 80 riigist. Kõigile seanssidele on võimalik alates tänasest osta ka pileteid. 16. novembrist 2. detsembrini Tallinnas ja Tartus aset leidval A-klassi festivalil on viis võistlus- ja kümme eriprogrammi. Üle mitme aasta on kavas Balti filmide võistlus ja esimest korda eriprogramm «Signatuurid», kuhu on kogutud PÖFFile oluliste filmikunsti suurmeistrite värsked linateosed. Kokku on kavas 23 maailma, 30 rahvusvahelist ja 15 Euroopa esilinastust.

Näha saab maailma kõige tuntumate festivalide auhinnatöid, sealhulgas Cannes´is Kuldse Palmioksa võitnud Hirokazu Kore-eda filmi «Poevargad» ja parima režissööri tunnustuse pälvinud Pawel Pawlikowski filmi «Külm sõda», samuti selliseid festivalimenukeid nagu Julian Schnabeli «Igaviku väravas», Gaspar Noé’ «Kliimaks», Sergei Loznitsa «Donbass» või Jacques Audiard´i «Sistersi vennad».

Tallinna on oodata üle 300 filmitegija, teiste seas esitlevad oma filme Amos Gitai, Vitali Manski ja Peter Strickland. Festival avatakse suurejoonelise filmikontserdiga, kus ERSO, kammerkoor Voces Musicales ja Tallinna muusikakeskkooli poistekoor Joseph Trapanese´i juhatusel saadavad Tom Lowe´i filmi «Ärkamine» linastust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles