Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskuses avatakse Saksa kunstnike näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Kunstnik Joseph Beuys aastal 1980. Tema filmi "Iga inimene on kunstnik" näitatakse näitusega seotud programmi «Saksa Kevad 2019» raames filmiõhtul.
Kunstnik Joseph Beuys aastal 1980. Tema filmi "Iga inimene on kunstnik" näitatakse näitusega seotud programmi «Saksa Kevad 2019» raames filmiõhtul. Foto: Friedrich Stark

Juba sel reedel avatakse Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskuses Saksa kunstnike näituse «Me oleme kohal».

Osalevad kunstnikud: Wolfgang Tietze (maal), Daniela Melzig (klaasitrükk) ja Kristin Meyer (installatsioon).

5. aprillil 2019 kell 18.00 avame kunstinäituse Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskuses osaliselt Mecklenburg-Vorpommerni liidumaa kunstnike teostest, mis käsitlevad erineval moel kohaga seotud teemasid. Teosed mõtestavad oma koha otsimist kaasaegses ja aina kiiremini muutuvas maailmas.

Wolfgang Tietze on peamiselt elanud väikeses asulas, kuid kolides Leipzigisse, pidi ta hakkama uuesti defineerima oma suhestumist ümbritsevasse. Tema maaliseeria on juskui lepituse otsimine suurlinnaga, et sulanduda uude paika. Daniela Melzigi tööd on täis õhulisust ning läbipaistvust. Ta kasutab oma töödes ajalooarhiivist otsitud fotosid, mis asetatuna tänasesse päeva moodustavad omapärase filtri. Kristin Meyeri installatsioon «Läbikäidav maal» tegeleb maali ja maailmaga üheaegselt. 

Näitus on osa suuremast Saksa kultuuri tutvustavast programmist «Saksa Kevad 2019». Programmi teiste sündmustega saad tutvuda siin.

Filmiõhtud (tasuta) – Filmabends (Eintritt frei)

10. aprill kell 18.00 Gerhard Richter – Painting

16. aprill kell 18.00 Joseph Beuys – Jeder Mensch ist ein Künstler

26. aprill kell 18.00 Paula Modersohn-Beckeri looming

Filmid on saksa keeles ingliskeelsete subtiitritega.

Näitus on avatud Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskuses (Tallinna mnt 3b, Espaki maja, III korrus) 06.-28.aprill, T-P 15.00-18.00.

Avamine toimub reedel 5.aprillil kell 18.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles