Jüri Sillarti mantli päris Tiina Lokk

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Lokk
Tiina Lokk Foto: Peeter Langovits

PÖFFi juht Tiina Lokk läks kooli – temast sai Balti filmi- ja meediakooli filmiosakonna juhataja, kes võttis üle septembris ootamatult meie seast lahkunud staažika koolipapa Jüri Sillarti töö.

Tiina, kui Jüri Sillart suri, kirjutasite siinsamas Postimehes, et paremat koolipapat kui Jüri Sillart on raske ette kujutada. Nüüd astute ise tema jälgedesse. Kas süda ei värise?

Väriseb küll. See oli pikk kaalumine. Mind on ka varem kooli kutsutud ja kusagil kuklas kummitas see kogu aeg. Alati oli aga segavaks faktoriks PÖFF. Jüri rääkis sellest ka ja me pidime küsimuse juurde tagasi tulema paari aasta pärast – keegi ei arvanud, et see aeg nii kiiresti kätte jõuab.

Jüri on suure asja valmis ehitanud ja oleks hull, kui see kokku vajuks. Nende inimeste pink, kes võiksid selle ameti üle võtta, on tegelikult väga lühike ja ikkagi jääks Jüri tool suureks – ka minule.

Jüri on suutnud üles ehitada klassikalise filmiõppe, mis on kindlasti meie filmielu normaalseks kulgemiseks hädavajalik. Lasta sellel hääbuda oleks kuritegu.

Mis suunas kavatsete filmiosakonda tüürida? Mida ette võtta, et seda veel paremaks muuta?

Filmiosakonnaga on nagu PÖFFigagi. See on valmis, seda ei ole vaja kuhugi tüürida, vaid lihvida ja aidata üksikosi paremini välja tuua. Peamine on mitte ära rikkuda seda, mis enne mind on tehtud, ja üritada edasi minna sealt, kus Jüril pooleli jäi. Praegu ma alles elan sisse – olen siin olnud kõigest mõne päeva.

Mis saab PÖFFist?

PÖFF elab koos minuga endiselt edasi. Ma ei jäta seda. Üritan koolis rõhuda rohkem meeskonnatööle ja anda kõigile erialadele alates filmirežiist ja lõpetades -tootmisega enam iseseisvust. Kui on näha, et asi kasvab üle pea, tuleb vaadata, mis edasi saab. Teoreetiliselt peaks kõik olema hallatav. Selge on see, et praegu on filmiõppele vaja juhti. Keegi peab seda tegema ja asja edasi viima. On asju, mida PEAB tegema. Nii lihtne see ongi.

Balti filmi- ja meediakool

• Tallinna Ülikooli Balti filmi- ja meediakool on ainuke ülikool Põhja-Euroopas, kus saab inglise keeles õppida filmi, televisiooni ja meediat

• Filmiosakond õpetab režiid, operaatorikunsti, helirežiid, montaaži, produtseerimist, stsenaristikat või filmiteadust

• Õppejõududeks on Arvo Iho, Rein Maran, Anneli Ahven, Mait Mäekivi jpt

• Balti filmi- ja meediakooli direktor on Katrin Saks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles