Algab varajase muusika festival Tallinn feat. Reval

Kultuuritoimetus
Copy
Wolfgang Amadeus Mozart
Wolfgang Amadeus Mozart Foto: Wikipedia.org

23. novembrist kuni 1. detembrini kestev varajase muusika festival Tallinn feat. Reval toob huvilisteni 11 kontserti peamiselt Tallinnas, aga ka Narvas, Viljandis, Otepääl ja Viinistus, lisaks dokfilmide õhtu ja ümarlaud „Teooria ja praktika varajases muusikas“.

Reval – Tallinna saksakeelne nimi 1880ndate aastateni, ütleb teatmeteos. See määrab festivalivaliku ajalised piirid, ent nii muusika kui ka esinejaskonna haare on teadagi laiem kui saksakeelne maailmaruum. Varajase muusika renessansis on tooni andnud pigem Hollandi ja Šveitsi muusikud, kes on selgi festivalil esindatud väljapaistvate annetega nagu Heiko ter Schegget Utrechist ning Conrad Steinmann, Plamena Nikitassova ja Jörg-Andreas Bötticher Baselist ning ansambel Aventure Amsterdamist.

Plokkflöödivirtuoos ja Utrechti konservatooriumi professor Heiko ter Schegget on publiku ees juba tänasel avakontserdil, kus saab nautida tema töö vilju peamiselt EMTA varajase muusika keskuse ja Otsa kooli õpilastest ning õppejõududest koosneva noorteorkestriga. Silmapaistvaid külalisi on tänavu oodata kad Poolast ja Itaaliast, esimesest lautoduo Anna Kowalska ja Anton Birula ning lõppkontserdil „Viini harmooniad“ Itaalia tähtansambel Zefiro. 1989. aastal Alfredo Bernardini kokkukutsutud professionaalne vennaskond mängib muusikat barokist, galantsest stiilist ja klassitsismist, varieerides koosseisu vastavalt vajadusele triosonaadist orkestrini, Tallinna tullakse puhkpillioktetiga, et pakkuda Mozarti ja Beethoveni loodut võibolla ootamatul, ent kindlasti ehedal ja köitval viisil.

Kes minevikku ei mäleta ..., hoiatab vanasõna. Kuid varajase muusika stuudio Cantores Vagantes, kes on festivali algataja ja korraldaja, ei kutsu kuulajaid minevikuradadele, vaid avastama mitmekülgsemat ja rikkamat muusikamaailma.

Kava ja täpsem info tallinnfeatreval.eu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles