Unustamatu «Goodbye Horses»: mis sai üheainsa hitiga maailmakuulsuse leidnud lauljast?

Kultuuritoimetus
Copy
Q Lazzarus.
Q Lazzarus. Foto: Albumikaas

19. juulil lahkus 61-aastaselt laulja Diane Luckey, keda tunti artistinime Q Lazzarus järgi. Talle on toonud kuulsuse 1988. aasta hittlaul «Goodbye Horses», mis kõlas viie Oscari vääriliseks tunnistatud menufilmis «Voonakeste vaikimine».

Q Lazzaruse teekond muusikamaailmas on olnud hämar ja mõistatuslik, vahendab StereoGum. Q Lazzarus oli New Yorgist pärit laulja, kes juhtis bändi nimega Q Lazzarus and the Resurrection. Tuntuse leidis ta üheainsa kummitusliku lauluga «Goodbye Horses». Laiem publik kuulis seda pala 90ndate alguses, sest õuduspõnevikus «Voonakeste vaikimine» tantsis peegli ees selle laulu saatel sarimõrvar Buffalo Bill.

«Voonakeste vaikimise» lavastajaks oli Jonathan Demme, kelle järgmises filmis «Philadelphia» Q Lazzarus viivuks üles astus, esitades Talking Headsi laulu «Heaven».

Hittlauluga leitud tähelepanu oleks võimaldanud Q Lazzarusel tõusta tähtede sekka, kuid ootamatult hakkas Q Lazzarus vältima avalikku tähelepanu ning kadus kuni 2018. aastani, mil ta soostus vastama ajakirjaniku küsimustele. Uudis Q Lazzaruse surmast hakkas levima tänu ajalehest leitud surmakuulutusele, mis oli pühendatud Diane Luckeyle. 

Kolm aastat tagasi teatas Luckey Dazed Digitali ajakirjanikule Thomas Gortonile, et temaga on kõik hästi ja ta töötab New Yorgis Staten Islandil bussijuhina. Üks Luckeyle pühendatud surmakuulutus ütles: «Enne surma oli Diane just lõpetamas tööd tema muusikast ja elust rääkiva dokumentaalfilmi kallal, mille tegi tema režissöörist sõber Eva Aridjis. See film tuleb välja 2023. aastal ühes albumiga, mis koosneb Diane'i karjääri ajal salvestatud lauludest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles