NÄDALA SARI Põnevik: nelja ajastu detektiivid lahendavad üht ja sama roima (1)

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Netflixi põnevik «Kehad». Detektiivid avastavad täpselt sama laiba 1890., 1941., 2023. ja 2053. aastal.
Netflixi põnevik «Kehad». Detektiivid avastavad täpselt sama laiba 1890., 1941., 2023. ja 2053. aastal. Foto: Netflix

Londoni kesklinn hävitati tuumapommiga 2023. aasta 14. juunil, suri sadu tuhandeid inimesi ja sama palju on veel suremas radiatsiooni jm järelmõjude tõttu. Nii väidatakse Netflixi telesarjas «Kehad».

Neli detektiivi leiavad surnukeha: alasti mees lebab Londoni Whitechapeli linnaosas Longharvest Lane’i sillutisel. Teda on tulistatud vasakusse silma, kuid kuuli väljumisava ei ole. Tegelikult pole isegi kuuli. Vasaku käe randmel on ruunimärgi moodi tätoveering või arm. See on esimese osa kokkuvõte, ega ma ei tahagi enamat reeta.

Asi muutub veel kummalisemaks, kui saame teada, et kuritöö ohver ja koht on küll täpselt seesama, aga aeg, millal ta leitakse, hoopis erinev. Alfred Hillinghead (Kyle Soller) asub mõrva uurima 1890. aastal, tema kolleeg Charles Whiteman (Jacob Fortune-Lloyd) satub sellega seotud sekeldustesse 1941. aasta Londoni pommitamise ajal, mosleminaise pearätiga detektiiv Shahara Hasan (Amaka Okafor) komistab laiba otsa relvastatud asiaadist noorukit jälitades 2023. aasta oktoobris (st just pragu!) ning Iris Maplewoodi (Shira Haas) viib sündmuspaigale tema isejuhtiv Renault’ politseiauto aastal 2053.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles