Ain Agan esines Berliinis seninägematul jazzikontserdil

Kultuuritoimetus
Uuendatud 2. mai 2024, 15:06
Copy
Kümne riigi muusikud tähistasid 20 aastat Euroopa Liidus konsterdiga Berliini jazzklubis Quasiomodo
Kümne riigi muusikud tähistasid 20 aastat Euroopa Liidus konsterdiga Berliini jazzklubis Quasiomodo Foto: Merit Kopli / Facebook

Berliini jazzklubis Quasimodo toimus 30. aprillil üks erakordne kontsert, kus jazzilaval astus üles Ain Agan.

Kontserdi organiseeris Eesti kultuuriatašee Berliinis (ja endine Postimehe peatoimetaja) Merit Kopli koos oma Sloveenia kolleegiga. See märkis kaht olulist asja: esiteks tähistatakse 30. aprillil rahvusvahelist jazzipäeva ja teiseks möödus just 20 aastat, kui Eesti kopos teise 9 riigiga Euroopa Liitu astus.

«Koos hea sõbra, Sloveenia kolleegi Sašaga tuli aasta alguses mõte, et moodustaks kümne riigi muusikutest jazzbändi ja korraldaks nende kontserdi Berliini ühes parimas jazzklubis Quasimodo,» meenutab Kopli Facebookis. Mõte sai teisipäeval teoks ja kukkus välja üle ootuste hästi. Klubi oli puupüsti rahvast täis, 250 inimest, rohkem poleks mahtunud. Kohale tulid isegi Saksa kultuuriminister Claudia Roth ja välisministeeriumi riigiminister Anna Lührmann.

«Lähteülesandeks oli mõelda välja huvitav üritus, millega tähistada koos 10 kaasõnnelikuga 20 aastat EL-is. Koos kuraator Andrea Marcellile valisime igast riigist ühe muusiku, programmi pani kokku tema. Eestit esindas Ain Agan, parim valik, lihtsalt suurepärane! Kontserdile eelnenud vastuvõttu silmas pidades vedas, et ilm mängis kaasa, suur suvi oli, 27 kraadi ja päike,» rääkis Kopli.

Tema sõnul varitses oht, et kõik kümme riiki ei tule plaaniga kaasa, hea kui pooled: «Pusimist oli muidugi omajagu, sest väga sarnase maitse ja arusaamadega me kümme pole, aga tülli ei läinud ja tähtpäev sai rahvusvahelisel jazzipäeval unustamatult tähistatud, sellist kontserti pole Berliinis igatahes nähtud!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles