SÜDAMEVALU HÄÄRBER Elvise lapselaps viib võitluse rock'n'roll´i kuninga villa pärast kohtusse

Kultuuritoimetus
Uuendatud 22. mai 2024, 13:10
Copy
Elvis Presley 1967. aasta muusikalises komöödias «Clambake».
Elvis Presley 1967. aasta muusikalises komöödias «Clambake». Foto: Filmikaader

Elvis Presley lapselaps on vastu sellele, et laulja ajalooline Gracelandi kodu müüki pannakse, vahendab Independent. Rock’n’roll'i kuningas ostis suure häärberi 1957. aastal.

Elvis Presley lapselaps on tungivalt vastu rock'n'roll'i legendi ajaloolise Gracelandi müügile ning nimetab oksjonit pettuseks.

Näitleja Riley Keough, kes on tuntud oma rollide poolest «Magic Mike'is» ja menukas miniseriaalis «Daisy Jones & the Six», sai pärast oma ema, Lisa Marie Presley surma eelmisel aastal Tennessee osariigis Memphises asuva Gracelandi uueks omanikuks. Keough nimetati perekonna kinnisvara ainsaks halduriks pärast õiguslikku võitlust oma vanaema, 78-aastase Priscilla Presleyga.

Graceland 1970. aastatel. Tänasel päeval töötab häärber muuseumina.
Graceland 1970. aastatel. Tänasel päeval töötab häärber muuseumina. Foto: HPA / MPI / Capital Pictures / Scanpix

Elvis Presley ostis kinnisvara 102 500 naela eest 1957. aastal – samal aastal andis ta välja sellised hitid nagu «All Shook Up» ja «Blue Christmas» – ning elas seal kuni oma surmani 1977. aastal.

Gracelandi kinnistu päris pärast rokiikooni surma Lisa Marie ja see avati muuseumina avalikkusele 1982. aastal. 13,8-aakrine kinnistu meelitab igal aastal ligi pool miljonit külastajat, et avaldada austust ühele Ameerika olulisemale muusikule.

Teadaolevalt kirjutas Lisa Marie Presley 2018. aastal alla usalduslepingule, et tagada 3,8 miljoni dollari (2,9 miljoni naela) suurune laen Missouri ettevõtte nimega Naussany Investments and Private Lending, kasutades tagatisena Gracelandi häärberit. Ettevõte väidab nüüd, et Lisa Marie ei maksnud raha tagasi enne oma surma eelmisel aastal.

Keoughi 15. mail esitatud hagis aga väidetakse, et Lisa Marie Presley allkirjad dokumentidel on võltsitud, et laen ei jõudnud kunagi Presleyni, Naussany Investments ei ole pärisettevõte ja laenu notar ei kinnitanud seda notariaalselt.

Tagasi üles