Ene-Liis Semper: lapsed näitasid laval kõige suhtelisust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariik 95. Pidulik kontsert Estonia kontserdisaalis.
Eesti Vabariik 95. Pidulik kontsert Estonia kontserdisaalis. Foto: Mihkel Maripuu

Lavastaja Ene-Liis Semper ütles, et talle meeldis kontsertetendus seetõttu, et laval olnud lapsed joonistasid räägitud lood puhtalt välja ja näitasid samal ajal kõigi asjade suhtelisust.

«Laste lavale toomine tundub esimesel pilgul nii lihtne ja justkui kindla peale minek, aga tegelikult ma vaatasin, et kogu ilu seisneb selles, et see on nii puhas asi, sest lapsi mängima panna ei saa. See, mida sealt lavalt näed, on see enda isiksus, mida nad hetkel mõtlevad, mida nad teha tahavad või ei taha. See andis nii palju juurde kogu esmapilgul lihtsale joonisele,» rääkis Semper.

«Ma olin lõpuks ikka täiesti vaimustuses. See oli suurepärane, puhtalt välja joonistatud,» kiitis ta.

«Lapsed näitasid kõikide asjade suhtelisust kõige puhtamas mõttes, kuna lapsed muutsid olukordi, mida nad tegelikult ei taju, siis see muutus kõige paremas mõttes suhteliseks. Nii paljude ilusate laste nägemine vabariigi aastapäeval annab muidugi ka palju lootust,» lisas Semper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles