Allikmaa: Johannese koondamisega kultuurisaated ei kao

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa.
Margus Allikmaa. Foto: .

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa kinnitas, et Maris Johannese koondamisega ei kao raadioeetrist kultuurisaated, vaid asenduvad uutega. Osa kokkuhoiurahast läheb raadioteatri kuuldemängude tegemiseks.

«Kui nii suur hulk lugupeetud kultuuritegelasi teeb pöördumise, tuleb sellele väga tõsiselt mõelda,» sõnas Allikmaa Postimees.ee'le. «Kindlasti me juhatuses arutame seda teemat, aga millega see päädib, ei oska ma praegu öelda.»

178 kirjanikku, näitlejat, õppejõudu, raadiotöötajat ja kultuuritegelast saatsid täna avaliku kirja, milles avaldavad muret raadiotoimetaja Maris Johannese kavandatava koondamise ja sellega seoses raadioeetrist kaduvate kultuurisaadete üle. Oma pöördumise saatis ka Eesti Kirjanike Liit.

ERRi juht tõdes, et talle oli meeldiv üllatus saada teada, et neist kahest Maris Johannese toimetatud saatest - «Keelekõrv» ja «Luuleruum» - sedavõrd lugu peeti.

«Mõneti kahju on aga sellest, et kui me oleme toonud ekraanile terve rea uusi saateid - näiteks MI, kultuuriuudised, või «Luuletus» pärast «Aktuaalset kaamerat», siis seda pole märgatud või keegi pole võtnud kiidusõnu lausuda,» nukrutses Allikmaa. «Eks Eesti rahvas ongi kiitusega kitsi, sinna pole parata,» tõdes ta.

Ta tõi esile, et raadioprogrammi on sügisest lisandunud «Huvitaja» saate püsirubriik «Keelesõnum», mis räägib samuti eesti keelest ja suhtumisest, samuti «Kirjanduse tähestik».

Samas lükkas ta ümber kultuuritegelaste mure «Luuleruumi» ja «Keelekõrva» kadumise üle. «Need asenduvad uute saadetega - nagu ikka, üks lõpetab ja teine alustab. Tulevad uued saated ja uued tegijad, aga nii pole see meil küll planeeritud, et kultuuri eetris vähemaks jääb, pigem on seda ikka pidevalt juurde tulnud.»

«Meil on ka nii kavandatud, et nii-öelda osa Maris Johannese palgarahast läheks raadioteatri uute kuuldemängude tegemiseks,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles