Tõnu Õnnepalu Sirpi tööle ei lähe

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Õnnepalu.
Tõnu Õnnepalu. Foto: Peeter Langovits

Kirjanik Tõnu Õnnepalu ütles Postimehele, et vastupidiselt eile meedias avaldatud uudisele ei asu ta Sirbis tööle.

«Sellest on juttu olnud ja ma olen öelnud, et see on võimalik, aga sellega on nüüd nii palju tüli ja pahandust ja ma ei ole nii stressi taluv inimene, et ma sellega hakkama saaksin,» ütles Õnnepalu Postimehele.

Küsimusele, kas tema otsuse põhjuseks on asjaolu, et ta ei kiida heaks Sirbi toimetuses toimuvaid muudatusi, vastas kirjanik: «Ma ei oska seda ei kiita ega laita, sest ausalt öeldes ma ei tea, mis seal toimub, olen vaid ajalehest kuigipalju lugenud.»

«Olen ikkagi juba otsustanud, et ma ei lähe. Ma ütlesin ikkagi üsna kohe, et ma teen praegu teatrifestivali. See mööda lavastusi käimine on nii suur töö, et mul uue asja käimalükkamiseks nagu nüüd seal peaks olema, pole jõudu ega aega. Vaikselt sinna mingit kaastööd teha on iseasi,» rääkis ta.

Pakkumise Sirbis tööle asuda tegi Õnnepalule tema sõnul Kaur Kender umbes nädala eest. «Oli jutt, et niisugune võimalus võib tulla,» ütles kirjanik.

Üleeile teatati, et Sirbi uueks peatoimetaja kohusetäitjaks saab Kaur Kender, eile aga lõpetati töösuhe nelja töötajaga, kelleks olid Doris Kareva, Tarmo Teder, Marek Strandberg ja Veronika Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles