Pöördumisega protesteeritakse rahvusraamatukogu lugemissaalide sulgemise vastu

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogu.
Rahvusraamatukogu. Foto: Peeter Langovits.

Ligi 300 inimest on kirjutanud alla pöördumisele, millega protesteeritakse rahvusraamatukogu juhtkonna otsuse vastu sulgeda saksakeelsed lugemissaalid,  koondatavad töötajad leiavad, et tegu on juhtimisvigadega.

Teisipäeval kirjutas koondamisteatele alla ka saksakeelsete lugemissaalide kauaaegne juhataja Leili Naan, tema sõnul on juhtkonna otsus sisuliselt põhjendamatu, seda enam, et välispartneritega, kelleks on Saksa, Austria ja Šveitsi saatkond, pole asja arutatudki, Naan leiab, et sulgemise põhjused pole ainult majanduslikud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kahe aasta jooksul on koondatud palju tublisid oma ala hästi tundvaid töötajaid, lammutatud osakondi, allüksuseid, turundusjuht on käivitanud projekte, mis on raamatukogule kahjulikud, kuid peadirektor ja direktsiooni ja ka raamatukogu nõukogu poolt ja ka ministeeriumi poolt on seda aktsepteeritud, on teada, et kes majas kriitikat teeb, sellele antakse paber ja tuleb kirjutada lahkumisavaldus,» rääkis Naan.

Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo peab Naani öeldut liialduseks, tema sõnul on saksa saalide sulgemise põhjus majanduslik. «Suure raamatukogu juhina ei saa ma selliseid emotsionaalseid otsuseid teha, see oleks lubamatu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles