Eesti firma sai maineka disainiauhinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ saunakeris Drop võitis rahvusvahelise disainiauhinna RedDot
OÜ saunakeris Drop võitis rahvusvahelise disainiauhinna RedDot Foto: Erik Riikoja

Eestis ettevõtte Huum OÜ saunakeris Drop võitis tunnustatuima rahvusvahelise disainiauhinna RedDot: Product Design 2015.

Elektrikerise Drop disainis Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini tudeng Mihkel Masso. Auhinnaga tunnustati eesti disaini kõrget kvaliteeti maailma suurimal ja tuntuimal konkursil, mis ühtlasi tähistab sel aastal oma 60. aastapäeva. Tänavu laekus konkursile töid 56 riigist, kokku esitati 4928 tööd. Huum Drop kandideeris vannitubade ja saunade kategoorias, äramärkimise pälvis disainilahenduse meisterlik teostus.

«HUUMi keris erineb konkurentidest innovaatilise ülesehituse poolest – optimaalne metalli ning ruumi kasutus koos suurendatud kerisekivide hulgaga. Elektrikerise lahendus võimaldab mahedat ja pikka «puuküttega saunale» sarnast leilielamust. Oma unikaalse ümara vormiga pehmendab kodumaine keris sauna nurgelist interjööri,» ütles Huumi tegevjuht Siim Nellis.

Saksamaa Design Zentrum Nordrhein-Westfaleni loodud RedDot disainiauhind on maailma prestiižseim disainiauhind ning seda peetakse tunnustatud kvaliteedimärgiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles