Tallinnas näeb unikaalses autoritehnikas fotosid

Kultuuritoimetus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süütu on see, keda keegi pole tahtnud
Süütu on see, keda keegi pole tahtnud Foto: Terence Dee

Fotokunstnik Terence Dee avas esmaspäeval Tallinna Ärikeskuse galeriis uhke näituse.

Terence Dee tunnistab, et käesoleva näituse pildid on sündinud poosist või visuaalsest kujundist. "Kunstiprojektides – näiteks sotsiaalkunstis – on tavapärane, et alguses on kunstnikku köitev teema, millele otsitakse illustreerivat visuaali. Pia desidera puhul on aga vormist ja struktuurist saanud sisu. Primaarne on visuaal, järgneb lugu. Vana Testament ütleb, et kõigepealt oli sõna. Sellega võib siiski vaielda: visuaalita ei saa sõna olla. Parafraseerides Peter Greenaway’d: mul on väga kahju, aga see mees, kes kirjutas Vana Testamendi, valetas – loo või verbaalse sõnumi lisamine visuaalile on nii inimlik tõlgendus kui ka mugavustsooni mõõde. Visuaal peab olema infot edastav ka verbaalse/literatuurse (raami) sekkumiseta, ja seda ka abstraktse kunsti puhul. Kui põhirõhk on literatuursel narratiivil, mida saadab etteantud loo kontekstis visuaal, jääb keskmesse ikkagi kirjutatud materjal. Eriti kui visuaal ei ole narratiiviga võrreldes piisavalt jõuline."

Näitus koosneb erinevatest pildiseeriatest, mille ühine nimetaja on muteerunud ikoon, sümmeetriline kaos versus struktuur. Visuaali läbib ja ühendab irooniline metafüüsiline dimensioon.

"Pia Desideria – vagad soovid"  on avatud Tallinna Ärikeskuse galeriis  (aadress on Harju 6).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles