Aja auk. Mis juhtus, preili Simone?

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nina Simone
Nina Simone Foto: Kuvatõmmis

Traagilise elusaatusega Ameerika lauljast Nina Simone’ist ilmusid just dokumentaalfilm «What Happened, Miss Simone?» ja austusavaldusena album, millel tema loomingut tõlgitseb teiste hulgas Lauryn Hill, kes oli 1996. aastal räppinud «So while you imitatin’ Al Capone / I be Nina Simone».

Meheliku häälega Simone oli ehk kõige tuntum kommertsliku loo «My Baby Just Cares For Me» tõttu, mille plastiliinivideo lavastas Peter Lord Aardman Animationsist. Kuna videos Ninat pole, ei teadnud uued fännid kaua, milline ta välja näeb. Iidne standardpala jõudis 1987. aastal Suurbritannias esiviie hulka. Simone oli selleks ajaks juba ammu populaarsuse kaotanud ja laul sai (taas) kuulsaks kasutamise tõttu Chaneli lõhnaõlireklaamis.

House’i-sõbrad teavad Songstressi versiooni «See Line Womanist», rokiaustajad Muse’i tõlgitsust «Feeling Goodist» ja filmihuvilised «Miami Vice’ist» «Sinnermani». Mõned teavad ehk sedagi, et 1933. aastal Põhja-Carolinas sündinud Simone salvestas loo «My Baby» debüütalbumile «Little Girl Blue» (1958), kuid ei pruugi teada, et tal jäi selle eest saamata enam kui  miljon dollarit plaaditulu, sest ta oli õigused müünud kõigest 3000 dollari eest. 1985. aastal tulistas ta saamata tulu tõttu ühte plaadifirmabossi, kuid lask läks mööda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles