Linnateatris räägitakse teatrite valitsemisest nõukogude ajal

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnateater 50
Tallinna Linnateater 50 Foto: Viktor Burkivski

28. jaanuaril kell 17 toimub Tallinna Linnateatri Teatrisõprade klubis järjekordne tasuta üritus juubelhooaja sarjast «Linnateater 50», mis seekord kannab alapealkirja «Teatrite valitsemine ja õukondlikud mängud». 

Nõukogude aeg oli repertuaariteatrite jaoks keeruline periood. Uue lavastuse väljatoomiseks oli vaja läbida tõeline takistusrada, kust võitjana võis väljuda vaid see, kes enda ideed kõige osavamalt presenteerida oskas. Sellest tulenevalt muutusid vajalike dokumentide koostamisel ja esitamisel üllatavalt loominguliseks ka need teatritöötajad, keda üldiselt kunstilise personali liikmete hulka ei arvata. Olgu siinkohal öeldud, et nõukogudeaegsete teatrit puudutavate dokumentide sisu ei tasu seetõttu väga tõsiselt võtta, toovad sündmuse korraldajad ja osalejad välja.

Kuidas käis teatrite asjaajamine nõukogude ajal ning milliseid õukondlikke mänge see endaga kaasa tõi? Teatrimasina valitsemisest ning sellega kaasnenud kentsakatest juhtumitest räägivad suu puhtaks Märt Kubo, Jaak Viller, Ülev Aaloe jpt.

13. veebruaril tähistab Linnateater 50. juubelit. Lisaks sünnipäevaekskursioonidele ning teistele eriüritustele jätkab nostalgiahõnguliste kohtumisõhtutega ka Teatrisõprade klubis igakuiselt toimuv üritustesari «Linnateater 50». Sõna saavad teatriga tihedalt seotud olnud vanad ja uued töötajad, rohkelt näidatakse ka foto- ja videomaterjali. Infot «Linnateater 50» sündmuste kohta leiab kodulehelt www.linnateater.ee 

Palume teatrimajja siseneda läbi Põrgulava sissepääsu. Üleriided on võimalik jätta Kaminasaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles